Samsung Galaxy s5 Active

Home » Samsung Galaxy s5 Active

Samsung Galaxy S5 Active

Samsung maakt al jaren meerdere versies van haar vlaggenschip en zo ook dit jaar weer. Naast de Samsung Galaxy S5 Mini, Prime en K Zoom, komt er dit jaar ook weer een Galaxy S5Active. De S5 Active is een outdoor versie van de Galaxy S5. De Samsung Galaxy S5 Active heeft drie fysieke knoppen aan de voorkant. Dit heeft het toestel omdat de smartphone onder alle omstandigheden gebruikt moet kunnen worden. Bijvoorbeeld onderwater en dan werkt een touchscreen beeldscherm niet meer en heb je de fysieke knoppen nodig om het toestel als nog te gebruiken.

Bekijk de prijzen bij de aanbieders

Specificaties

De achterkant van de Samsung Galaxy S5 Active ziet er een stuk ruiger uit dan de normale Galaxy S5. De outdoor variant heeft wel net als de S5 een hartslagmeter aan de achterkant en zoals al verwacht is het voorzien van een IP67 certificering. Dit is niet meer onderscheidend, want de Galaxy S5 heeft dezelfde certificering. Het beeldscherm van de Galaxy S5 Active zal een Full HD resolutie krijgen van 1920 bij 1080 pixels. Ook heeft het toestel dezelfde Snapdragon 801 processor en is er vooraf Android 4.4.2 op geïnstalleerd. De camera zal 16MP hebben wat ook overeenkomt met de normale Galaxy S5.
Wanneer de Samsung Galaxy S5 Active uitkomt is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de Samsung Galaxy S5 Mini en Prime, waarschijnlijk zullen al deze nieuwe varianten gelijktijdig op de markt komen. De verwachting is dat de toestellen ongeveer midden juni gereleased worden.