Samsung Galaxy Alpha

Home » Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha

00_SM-G850F_003_blackAl maanden vlogen de geruchten je om de oren, Samsung zou bezig zijn met een totaal andere smartphone. In de geruchten werden verschillende namen genoemd voor het nieuwe toestel maar de officiële benaming is geworden de Samsung Galaxy Alpha. Het nieuwe toestel geeft inzicht in de nieuwe designrichting die Samsung in de toekomst zal hanteren. De Galaxy Alpha is in tegenstelling tot andere smartphones voorzien van veel meer metaal, maar vooralsnog is het toestel niet geheel van metaal. Samsung laat met de Galaxy Alpha zien welke weg het in de toekomst gaat bewandelen.

Vergelijk Galaxy Alpha abonnementen

4,7 inch beeldscherm

Het nieuwe model in de Galaxy-lijn is geen high-end smartphone. De specificaties van het toestel stijgen niet boven de Galaxy S5 uit. De Alpha heeft een Super AMOLED display van 4,7 inch en is hiermee kleiner dan die van het huidige vlaggenschip. De resolutie van het 4,7 inch display betreft 1280 x 720 pixels en de pixeldichtheid van het display ligt op 312ppi, terwijl de Galaxy S5 een pixeldichtheid heeft van 432ppi.

Nieuwe hardware

Het toestel kan wel bestempeld worden als supersnel want onder de motorkap tref je een Samsung Exynos-processor met acht kernen die wordt bijgestaan door 2 gigabyte aan werkgeheugen. Het toestel is verkrijgbaar met 32 gigabyte opslagruimte, dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Galaxy S5 niet uitgebreid kan worden met een microSD-kaart. Wel heeft de Samsung Galaxy Alpha de vingerafdrukscanner zoals we die eerder zagen bij de Galaxy S5.

De camera van de Alpha heeft een resolutie van 12 megapixel en dat is aanzienlijk minder dan de camera van de Galaxy S5. Het toestel is ultra dun en daardoor lijkt het erop dat de camera iets uitsteekt. De front facing camera moet het slechts doen met 2,1 megapixel. De capaciteit van de accu is bij de Galaxy Alpha ook stukken minder dan bij de Galaxy s5. De Alpha heeft een accu capaciteit van 1860 mAh en de Galaxy S5 heeft een accu capaciteit van 2800 mAh. Het toestel beschikt verder over Wi-Fi, 4G en Bluetooth.

Afmetingen en gewicht van de Galaxy Alpha

Het toestel is aanzienlijk kleiner dan het huidige vlaggenschip van Samsung. De Galaxy Alpha meet 132 x 655 x 6,8 millimeter en het weegt slechts 115 gram. Alles aan de Samsung Galaxy Alpha laat blijken dat Samsung met deze smartphone de aanval inzet op de iPhone 6 van Apple. Wat opvalt aan de Alpha is dat het toestel extreem dun is, het is de dunste smartphone ooit van Samsung. Het valt ook op dat de Samsung het design flink onderhanden heeft genomen en door het aanpassen van het design ligt de Galaxy Alpha ontzettend goed in je handpalm. De achterkant van toestel is overigens niet van metaal, dit is nog steeds van plastic en het grote voordeel hiervan is dat de achterkant eraf gehaald kan worden en je eventueel de batterij kan vervangen.

Kleur, beschikbaarheid en prijs

De langverwachte Samsung Galaxy Alpha ligt vanaf september in de schappen. Het is nog maar de vraag of het Samsung lukt om met dit toestel de aanval in te zetten op Apple. Volgens velen is de Galaxy Alpha een goedkope lookalike iPhone en willen ze er totaal niet aan, ook het feit dat de achterkant niet van metaal is stoort velen. Om eerlijk te zijn vindt ik dit niet storend want het toestel heeft de perfecte combinatie van metaal en plastic en daarbij de achterkant is verwijderbaar, dat vind ik een enorm pluspunt. Het toestel is beschikbaar in de kleuren Charcoal Black, Scuba Blue, Frosted Gold, Sleek Silver en Dazzling White. Het is niet bekend of alle kleuren in Nederland beschikbaar komen. De Samsung Galaxy Alpha is verkrijgbaar voor 599 euro.

Foto impressie Galaxy Alpha