Samsung Galaxy s5 Mini

Home » Samsung Galaxy s5 Mini

De Samsung Galaxy s5 mini

In april werd de langverwachte Samsung Galaxy S5 uitgebracht en meteen vanaf de dag van de release is het vlaggenschip van Samsung de meest verkochte smartphone van dit moment. De Galaxy S5 is weliswaar het vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse bedrijf maar iedereen weet natuurlijk ook dat er meer modellen onder de naam van Galaxy S5 op de markt zullen verschijnen.

Nu komt Samsung ook weer met een compacte versie van het vlaggenschip, namelijk de Samsung Galaxy S5 Mini. Het kleine broertje van de Galaxy S5, zal voor een veel lagere prijs te koop aangeboden worden en dat is goed nieuws voor iedereen die niet de gewilde Galaxy S5 kan kopen.

Vergelijk Samsung Galaxy S5 prijzen

De Samsung Galaxy S5 los toestel heeft een prijskaartje in Nederland van 699 euro. De Samsung Galaxy S5 Mini los toestel zal veel goedkoper in de markt gezet worden met een prijskaartje van rond de 425 euro.

De waarschijnlijke release datum voor de Samsung Galaxy S5 Mini zal juni worden, dit komt overeen met de release datum van de Samsung Galaxy S4 Mini, die kwam eind juni 2013 op de markt.

Samsung zal het toestel Mini blijven noemen ondanks dat het toestel een behoorlijk beeldscherm heeft, het heeft zelfs een groter beeldscherm dan de Galaxy S4 Mini. De Samsung Galaxy S5 Mini zal een 4,5 inch Super AMOLED beeldscherm krijgen met een resolutie van 720p. Dit is groter dan de S4 Mini en ook de specificaties met betrekking tot de beeldscherm zijn aanzienlijk verbeterd.

Als besturingssysteem kunnen we verwachten dat de Galaxy S5 Mini draait met Android 4.4 KitKat. Verder heeft het toestel een Snapdragon quad-core processor 400 met 1,5GB RAM geheugen. Ook zit er een 8 megapixel camera in het toestel en een 2 megapixel front camera. De interne opslagcapaciteit is 16GB. De Samsung Galaxy S5 Mini zal net als zijn grote broer voorzien zijn van een IP67 certificaat, waardoor het toestel stof-en waterbestendig is.

Wil je niet te veel uitgeven aan een smartphone, dan is de Samsung Galaxy S5 Mini de ideale smartphone. Vrijwel alle specificaties zijn vergelijkbaar met die van de Galaxy S5 alleen dan in een compacter formaat. Vindt hier alle aanbiedingen met de Samsung Galaxy S5.