Review

Home » Review

Samsung Galaxy s5 review

Samsung heeft maandag 24 februari 2014 de Galaxy S5 gepresenteerd op het Mobile World Congress. Direct na de presentatie konden alle aanwezigen de Galaxy S5 met eigen ogen aanschouwen en daarmee een eerste indruk krijgen van het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Wil jij weten wat je kunt verwachten van de nieuwe Galaxy S5? Lees hier onder alles over het nieuwe top toestel van Samsung. De release van de Samsung Galaxy S5 zal op 11 april plaatsen vinden.

Vergelijk Samsung Galaxy S5 prijzen

Design van het toestel

De buitenkant van de Galaxy S5 is vrijwel identiek aan die van zijn voorganger. Zelfs dat het toestel iets groter is dan zijn voorganger valt nauwelijks op. De Galaxy S5 is uitgerust met een 5,1 inch AMOLED beeldscherm, terwijl de Galaxy S4 beschikte over een 5 inch AMOLED beeldscherm.

De grootste verandering aan het toestel is pas zichtbaar als je de achterkant gaat bekijken. Het eerste wat opvalt is dat de smartphone niet alleen in zwart en wit is uitgevoerd, maar ook in het blauw en in een gouden kleur. De achterzijde is nog steeds van hoogwaardig plastic gemaakt, ondanks dat er veel geruchten gingen omtrent een aluminium Galaxy S5. De achterzijde is wel verandert want het heeft nu een patroon gekregen waardoor het toestel een betere grip zal hebben. Met het design van de Samsung Galaxy S5 is absoluut niks mis mee en het laat maar weer eens zien dat een aluminium smartphone niet altijd mooier is.

Scherm van de Galaxy S5

Het beeldscherm van de Samsung Galaxy S5 is 0,1 inch groter geworden ten opzichte van de Galaxy S4. Het beeldscherm is ook in kwaliteit vooruit gegaan, zo zijn de kleuren natuurgetrouwer dan bij zijn voorganger. De resolutie blijft gelijk bij 1920 x 1080 pixels. De helderheid is ook verbeterd bij de Galaxy S5. Al met al is het scherm net iets beter dan bij de Samsung Galaxy S4. Dit was ook wel te verwachten omdat de Galaxy S5 het nieuwe vlaggenschip word van Samsung.

Samsung Galaxy S5 camera

De camera van de Samsung Galaxy S5 beschikt over 16 megapixels tegenover 13 megapixels van de Galaxy S4. De foto’s zullen nu nog scherper zijn waardoor er dus meer details zichtbaar moeten zijn op de foto’s. De camera heeft wel de snelste autofocus op een smartphone. De reactietijd van de autofocus is maar 0,3 seconden. De camera reageert ontzettend vlug waardoor je altijd een perfect shot kan maken van bewegende beelden. Door de HDR functie zien de foto’s er nog echter uit. De foto’s tonen genoeg scherpte en geven de juiste kleuren weer.

Vingerafdruk en hartslagmeter

Twee opvallende nieuwe functies bij de Samsung Galaxy S5 zijn de hartslagmeter en de vingerafdrukscanner. De vingerafdrukscanner zit in de thuisknop verwerkt en hiermee kun je de smartphone ontgrendelen. Het is ook mogelijk om documenten en foto’s te beveiligen met een vingerafdruk. Om de vingerafdrukscanner te gebruiken moet je de vinger van boven naar beneden swipen richting de thuisknop. Het moet met een vloeiende beweging gedaan worden en met een platte vinger, anders herkent de sensor de vingerafdruk niet. De handelingen die vereist zijn voor het ontgrendelen van je nieuwe smartphone met de vingerafdrukscanner is niet geheel gebruiksvriendelijk maar als je het eenmaal door hebt zal je het moeite loos kunnen doen en hoe vaker je de sensor gebruikt, des te sneller de sensor je vingerafdruk herkent. Doordat Samsung een samenwerkingsverband aangegaan is met PayPal kun je ook met de vingerafdrukscanner mobiel betalen via de dienst van PayPal.

De Samsung Galaxy S5 is ook uitgerust met een hartslagmeter. Aan de achterzijde van het toestel vindt je direct onder de cameralens een sensor waar je de hartslag mee kunt meten. Samsung speelt met de3 Galaxy S5 heel goed in op gezondheid en fitheid. De hartslag wordt bewaart op de telefoon zodat je altijd kunt zien welke hartslag je hebt op welk moment.

Conclusie Samsung Galaxy S5

Al met al is de Galaxy S5 niet echt heel vernieuwend maar de smartphone is wel stukken beter dan zijn voorganger. Het design heeft veel weg van de Samsung Galaxy S4 en de achterkant heeft een patroon die niet iedereen mooi zal vinden. Gelukkig is er een kleur keuze voor de Galaxy S5. Zo is er voor iedereen een geschikte kleur te koop. Vooral de specificaties en het scherm is verbetert aan de Galaxy S5. Misschien verwachten wij met zijn allen wel te veel van een nieuw Galaxy toestel, maar veel specificaties zijn ook al toegepast bij andere smartphones. Dit neemt niet weg dat de Samsung Galaxy S5 een uitermate geweldig toestel is waarmee je nog jaren vooruit kunt.