Specs

Home » Specs

De Samsung Galaxy S5 heeft vooruitstrevende specificaties. Op het ‘Unpacked 5’ Event te Barcelona heeft Samsung de officiële Samsung Galaxy S5 specs bekend gemaakt. Tijdens het evenement werd het al vrij snel duidelijk dat Samsung de Galaxy S5 ontwikkeld en geproduceerd heeft door aan de eindgebruiker te vragen wat ze verwachten van een top toestel. Het design van de nieuwe Galaxy is uitmuntend en het is een juweeltje van een toestel geworden met veel nieuwe technologieën en features. Zoals de specificaties van het toestel zijn prijs gegeven kun je eigenlijk niet om het toestel heen. Lees hier alle Samsung Galaxy S5 specs!

Design en uitvoeringen Galaxy S5

Het design van de S5 is super fraai. Voor het eerst is een Galaxy smartphone in vier verschillende kleuren leverbaar. De Samsung Galaxy S5 kleuren waaruit je kunt kiezen wanneer je een Galaxy S5 besteld zijn Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold. Stuk voor stuk schitterende kleuren, het zal daarom nog lastig kiezen worden voor welke kleur je gaat kiezen. De thuisknop van het toestel is ook verandert, hierin zit de Finger Scanner in gebouwd. Aan de achterkant van het toestel tref je ook nog een sensor aan direct onder de lens van de 16 megapixel camera, met deze sensor kan de hartslag gemeten worden. Verder brengt Samsung het toestel uit in twee opslagcapaciteiten te weten een Samsung Galaxy S5 16GB en een Samsung Galaxy S5 32GB. De interne opslagcapaciteit kan worden uitgebreid met een micro SD kaart tot maximaal 64GB. Door de toepassing van 3GB werkgeheugen en de 2.5 Ghz quad-core processor is de Samsung Galaxy S5 supersnel en heel efficiënt in gebruik. Het design van de Galaxy S5 is aan de voorkant is min of meer identiek gebleven, maar de achterkant is volledig vernieuwd. De de achterkant is van polycarbonaat gemaakt en is minder glad dankzij het patroon op de achterkant. De achterkant is nog steeds makkelijk afneembaar. Zo kun je als het nodig is makkelijk de 2.800 mAh batterij verwisselen.

Vergelijk Samsung Galaxy S5 prijzen

Afmeting en gewicht

Het nieuwe toestel is door Samsung flink onder handen genomen en het display is diagonaal 0,1 inch vergroot. Hierdoor zijn de afmetingen van het toestel iets groter geworden en is het gewicht ook iets toegenomen ten opzichte van zijn voorganger. De afmeting en het gewicht van de Galaxy S5 lees je hier onder:

Hoogte: 142 mm
Breedte: 72,5 mm
Diepte: 8,1 mm
Gewicht: 145 gram

Overige specs Galaxy S5

 

Samsung Galaxy S5
Beeldscherm 5,1 inch Super Amoled full HD, resolutie van 1920 x 1080 pixels
Processor 2,5 GHz quad core Snapdragon 801-processor van Qualcom, 3GB werkgeheugen
Geheugen 16Gb of 32GB, uit te breiden met micro SD kaart tot maximaal 64GB
Camera’s Achter: 16 megapixel, autofocus in 0.3 seconden, HDR in foto en film
Voor: 2,1 megapixel
Sensoren Hardslagmeter
Verbindingen 4G, HSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, infrarood, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij 2.800 mAh, verwisselbaar
Afmetingen en
Gewicht
142.0 mm x 72.5 mm x 8.1 mm145 gram
Features Hartslagmeter, Download Booster, Finger Scanner, Super Power Saving Mode, Kids Mode,
Besturingssysteem Android 4.4 KitKat, Touchwiz
Applicaties Uitbreiding van S-Health app
Prijs 16GB € 69932GB € 799