Waarom een tweedehands iPhone kopen verstandig is

oktober 06, 2016
admin

Anno 2016 is de Apple iPhone mateloos populair in Nederland. Inmiddels zijn er al vele modellen uitgekomen. Het laatste iPhone model die is uitgekomen is de iPhone 7. Er zijn een aantal redenen op te noemen waarom de iPhone zo populair is. Allereerst begint het bij de meeste mensen bij status. Apple heeft eenmaal het imago dat het in het hoogste segment hoort. Maar je betaalt niet zomaar een hoge prijs. Apple investeert namelijk heel veel geld in de marketing en R&D. Je betaalt dus eigenlijk voor de naam Apple en de allernieuwste functies die de iPhones bezitten. Want de iPhone loopt meestal voor qua ontwikkelingen. Denk aan de touch ID die is geïntegreerd vanaf het 5s model. Helaas heeft de iPhone dus een zeer hoge aanschafprijs voor een nieuw exemplaar. Helaas zijn er aantal nadelen aan als je van plan bent om een gloednieuwe iPhone aan te schaffen. In dit artikel zal ik je uitleggen waarom het verstandiger om tweedehandse iPhone te kopen.

 

Dure abonnementen

Bij de allernieuwste iPhone modellen moet je vaak een een duur abonnement nemen. Je betaalt vaak rond de 20 euro voor de bel en sms-bundel. Daarnaast komen er ook kosten bij voor het toestel zelf. Dit bedrag betaal je vaak over een periode van 2 jaar. Alles bij elkaar opgeteld kom je vaak op een abonnement prijs uit van rond de 45 euro. Een flink bedrag. En mocht je tijdens het 2 jarige contract periode de telefoon kwijtraken of hij is stuk, dan betaal je alsnog 45 euro maar heb je geen iPhone meer.

 

Een refurbished iPhone is de oplossing

Als je van plan bent om een iPhone telefoon te kiezen, dan kan je altijd nog een refurbished iPhone kopen. Een refurbished iPhone is eigenlijk gewoon een tweedehands telefoon. Echter is hij volledig schoongemaakt en gecontroleerd op defecten (bijvoorbeeld waterschade). Dus een refurbished iPhone is beter omdat je niet vast zit aan een vast contract en de aanschafprijs is aanzienlijk lager.

Vergelijk de beste Samsung Galaxy s5 abonnementen